Дмитро Скорняков: «У світі формується новий тренд: аграрна локалізація, зростання долі самозабезпечення замість глобалізації. Це наслідки війни в Україні».

19 Янв 2024

7 січня 2024 р. Дмитро Скорняков, генеральний директор HarvEast, вже вдруге виступив на агро семінарі однієї з найвідоміших бізнес шкіл – Harvard Business School. Цього року Дмитро розповів представникам ключових компаній аграрного сектору, переробки, рітейлу та інших дотичних галузей зі всього світу про те, що допомогло вижити HarvEast після другої окупації військами рф активів компанії та втрати 70% земельного банку. Варто відмітити, що бізнес кейс української компанії був представлений в Harvard Business School вперше за часи її існування. За рік до цього, у 2023-му, Дмитро Скорняков виступав у HBS із загальною доповіддю про виклики української агро галузі у зв’язку з повномасштабною війною та шляхи їх подолання.

Історія HarvEast виявилася максимально цікавою для слухачів цьогорічного семінару, бо в світі можна знайти небагато випадків, коли після настільки значних втрат бізнес зберігав керованість, виробничі можливості та продовжував ефективно працювати. Також гостро обговорювались питання корупції в Україні і потенційний рівень захищеності закордонних інвестицій в нашу країну після закінчення війни, зокрема, в сільське господарство. При цьому присутнім було важливо почути позицію по цим темам саме Дмитра як представника українського бізнеса, а не державних органів влади.

Дмитро Скорняков: «Я впевнений, що розповідати про наслідки війни в Україні, про те як вона впливає на агро бізнес дуже важливо на всіх доступних майданчиках, особливо на таких впливових як Harvard Business School. Вже зараз ми бачимо, що жахлива війна в Україні змінює світовий порядок денний в агро секторі та змушує більшість країн переглядати глобальні стратегії в області забезпечення населення їжею. Топ-менеджери великих компаній Афріки, Євразії, Певнічної та Південної Америки, Японії та Австралії – всі обговорювали цього року у HBS важливість збільшення долі внутрішнього виробництва  в країні продуктів харчування за для зниження залежності від зовнішніх ринків та диверсифікації відповідних ризиків. Цей тренд буде масштабуватися та розвиватися у найближчі роки».

білий каталог статей та персональних сторінок White-Articles.site | білий каталог інтернет-сайтів