HarvEast запустив на Київщині нову ділянку зрошення на 165 га

22 May 2023

У травні 2023 р. HarvEast збільшив зрошувальні площі на Київщині на 165 га. Тепер під поливом в київському активі агрохолдинга знаходиться загалом 520 га землі. На новій ділянці встановлені три дощувальні системи Western. Вартість проекту склала $365 000.

Масштабування зрошення відбулося в рамках реалізації багаторічної стратегії HarvEast що до розвитку насіннєвого напрямку. Цього року переважна більшість зрошувальних земель у Київській області відведена під вирощування насіннєвої кукурудзи – 82%.

Ділянки гібридизації соняшника займають біля 15% поливних площ, 3% засіяні соєю.

«Попри повномасштабну війну в Україні, тимчасову окупацію активу HarvEast у Донецькій області, втрату доступу до насіннєвого заводу під Маріуполем та більше ніж 1 500 га зрошення на Донеччині, ми продовжуємо інвестувати у високо маржинальні агро напрямки. Впевнений, що тільки такий підхід може стати запорукою виживання українського аграрія в поточних обставинах.

В пріоритеті у нас, як і раніше, розвиток партнерства із насіннєвими компаніями для вирощування високоякісного насіння на полях під поливом», – відмітив генеральний директор HarvEast, Дмитро Скорняков.

білий каталог статей та персональних сторінок White-Articles.site | білий каталог інтернет-сайтів